IPhone’a biber gazı püskürtme aparatı eklendi

Yazar: Oyun İnceleme Tarih: 17:07:00 Kategori: , , , , , Yorum: Yorum Yap
IPhone’a biber gazı püskürtme aparatı eklendiİsviçre'de bir firma kişisel savunma amacıyla telefonlara biber gazı püskürtme aparatı ekledi. ABD ve Avrupa'da çok fazla ilgi gören cihaz, kırmızı acı biber özü (oleorezin) ile saldırganı pişman ediyor.
Polis ve güvenlik birimlerinin göstericilere müdahale etmek için kullandığı biber gazı, yeni tasarlanan cihazla IPhone 4/4S telefonlarını adeta acı veren birer savunma silahına çevirdi.
Kadınların daha çok tacizlere karşı tercih ettiği cep telefonu için tasarlanan biber gazı aparatı, özel sert plastikten imal edildi. Kırmızı acı biber özü (oleorezin) bulunun tüpleri kolayca takıp, cep telefonunu savunma silahına çeviren tasarımı taşıyabilmek için Ateşli Silahlar Kimlik Kartı (FID) alınması şart.
UYARILARA DİKKAT
Cihazın üretimcileri cihazın savunma hariç kullanılmaması gerektiğini ve çocuklardan uzak tutulması gerektiğini vurguladı.
Şehir hayatındaki risklere karşı üretilen cihaz kırsal alanda yabani hayvanlar üzerinde de etkiliymiş.
Çocukların telefonla oynama merakına işaret eden yetkililer, ailelerden, savunma silahına dönüştürdükleri telefonlarını onlardan uzak tutması için tedbir almalarını istedi.
Ayrıca, şaka niyetiyle de söz konusu cihazın kullanmaması gerektiğinin de akılda tutulması gerektiği vurgulandı.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder