Yumurta Tarzı Küçük Ev EcoCapsule

Yazar: Oyun İnceleme Tarih: 01:26:00 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap

EcoCapsule

Özgürlüğe Çağıran Doğayla Özdeş Mini Ev EcoCapsule

   Bilim kurgu sahnelerini aratmayacak teknolojilere an ve an eriştiğimiz yılları yaşıyoruz. Yıl 2015. Bundan 20 yıl önce bilim kurgu filmlerinin dahi ilerisini göremediği tarihlerden biriydi. Teknoloji ilk olarak Giyilebilir Teknoloji alanıyla bizi kurgusal sahnelerin gerçekliğine yaklaştırırken EcoCapsule adı verilen bu mikro evler çıktı. Eco ön tagına dikkat etmek gerekiyor. Adı üzerinden ekolojik dengeyi koruyan bu mini evlerin lüks bir çadırdan farkı yok diyenleriniz olabilir. Malzemesi de çadır bezi yerine farklı metal alaşımlardan oluşmuş hepsi bu diyebilirsiniz. Fakat EcoCapsule, sıradan bir evin temel ihtiyaçlarını karşılaması için ödediğiniz paraya ihtiyaç duymuyor desek ?
Ecocapsule1

EcoCapsule ile Elektrik ve Su parası ödemezsiniz !

Bir Çadırdan daha fazla özelliğe sahip olduğunu derken mütevazi olduğumuzu belirtmek gerekiyor. Bu mini ev su ihtiyacını yağmur sularından alıp arıtırken, elektrik ihtiyacının bir kısmını üzerinde bulunan güneş panellerinden bir kısmını da rüzgardan sağlıyor. Sizler böylece iki temel ihtiyaca da ücretsiz bir şekilde ulaşmış oluyorsunuz.
8 metrekarelik bir yaşam olanağı sağlayan bu mini evlerin bir römork sayesinde kolayca taşınabildiğini söyleyelim.
Eco1

EcoCapsule İçinde Neler Var ?

Ne olabilir ki tenis kortu olacak değil. Bir adet katlanabilir yatak ve bunun yanında ek misafir yatağı, tuvalet, duş ve mutfak bulunmakta. Bununla birlikte çalışma ve yemek alanı için katlanabilir bir kısmı da bulunuyor. Bunların hepsi bu mini evin içinde bulunuyor.
EcoCapsule‘yi ister ofis olarak kullanın ister ev, isterseniz konser alanına park edip çadır yerine onda kalın. Siz hem dünyaya katkı sağlarken hemde dünya nimetlerinden ücretsiz olarak bu ekoloji dostu kapsül ile faydalanın.
Eco

EcoCapsule Ne Zaman Çıkıyor ?

2016 yılı içerisinde satışa sunulması beklenen mikro evlerin düşük bir maliyet ile sağlandığını firma yetkilileri bildirmişti. Fiyatı konusunda kesin bir durum olmasa da bazı kaynaklarca 1.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağı görüşündeler. Ülkemizde bu ne olur diye düşünenleriniz olursa hemen açıklayalım. Bu boyutta bir malzemenin ülkemize vergiler dahilinde girişi 5.000 doları bulur. Gene de bir yaşam alanı için gayet makul bir fiyat.

EcoCapsule Ne Gibi Faydalar Sağlar ?

Ev sahibi olmayan insanlar için ufak ama farklı bir yaşam alanı olabilir. Farklı bir ofis manzarası yaşamak isteyenlerin düşünmeden tercih etmeleri gereken bir teknoloji olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aracının römorkuna takın ve istediğiniz manzaranın karşısında çalışmaya başlayın. Ya da Gülse Birsel’in kaleme aldığı bir yazıda belirttiği gibi kriz ve küçülmelerden bahsedilmişken küçülme olacaksa bu şekilde olmalı. Bu durum inşaat sektörünün de hoşuna gitmeyecek ama onlarda kazanacağını kazandı artık yeter.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder