Elinizde Eriyen Çılgın Metal

Yazar: Oyun İnceleme Tarih: 07:18:00 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap
Birazdan izleyeceğiniz görüntülerdeki metal, cam gibi tuz-buz oluyor, insan elinde erimeye başlıyor, diğer metallere saldırıyor fakat insanlara herhangi bir toksik etki göstermiyor ve sülfirik asitli dikromat solüsyonu ile tepkimeye sokulduğunda dünya dışı bir yaşam formu gibi davranıyor. Tüm bunlar bize olağanüstü gelse deGalyum elementi her zaman kullandığımız birçok aygıtın içinde bulunmaktadır. Bundan daha ilginç olan ise bilim adamlarının Galyum elementini kullanarak çılgınca deneylere imza atmasıdır.
Değişik özellik ve davranışları yüzünden Galyum elementi labaratuvar ortamında gerçekten garip olaylara neden olabiliyor.  Aşağıdaki görüntüde Galyum alüminyuma saldırdığında neler olduğunu görebilirsiniz.
Aşağıdaki görüntüde yapılan deneyde ise sülfürik asitli dikromat solüsyonuna batırılmış olan Galyum elementinin yüzey geriliminin değişmesiyle birlikte nasıl yaşayan bir organizma gibi davrandığını ve atan bir kalp gibi hareket ettiğini görebilirsiniz.
Son olarak sadece 29,4 °C'de erimeye başlayan Galyum'un bu özelliğini kullanarak size şaka yapmaya çalışanlara karşı tetikte olmanız için aşağıdaki görüntüyü izleyebilirsiniz. Fakat bu şaka gerçekten ama gerçekten çok eğlenceli gözüküyor.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Bu yazıya yapılan yorumlar: