Bebekliğimizi neden hatırlamıyoruz

Yazar: Oyun İnceleme Tarih: 22:00:00 Kategori: , , , , Yorum: Yorum Yap
bebekligimizi-neden-hatirlamiyoruz
Kanada'lı bilim adamları bebekliğimizi nede hatırlamadığımızı açıkladı...
 Bebeklik anılarının hatırlanamamasının nedeninin, doğum sonrasındaki birkaç yılda çok fazla sinir hücresinin oluşumundan olduğunu belirttiler.
Kanada'daki "Çocuk Hastanesi" ve "Toronto Üniversitesi"nden bilim adamlarının fareler ile yaptığı araştırmalarda, yeni beyin hücrelerinin hafızayı güçlendirdiğini fakat eski anıların hafızaya kaydedilmemesine yol açtığını söylendi.
Bilim adamları, öğrenme ve hatırlamada önemli rol oynayan beynin hipokampus bölgesindeki yeni sinirlerin oluşumunun (nörogenez), doğumdan önce ve hemen sonra en yüksek seviyeye ulaştığını, çocuklukta ve erişkinlikte sinir gelişiminin azaldığını söyledi. Araştırmacılar, 4-5 yaşlarında "dinamik hipokampüsün" kalıcı olarak "bilgi saklama zamanının" bulunmadığını vurguladı.
Yetişkin farelerde, hafızanın oluşumundan sonra nörogenezin artmasının unutkanlığı tetiklediği, yavrularda ise nörogenezin azalmasının, normal unutkanlığın meydana gelmemesini sağladığı belirtildi.
Sinir gelişiminin azalması ve hatırlamanın artması arasında doğrudan bağlantı olduğunu belirten bilim adamları, sonuçların, kişinin çocukluğundaki olayları hatırlayamaması olan "çocukluk amnezisinin" nedenine ışık tutabileceğine dikkati çekti.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Bu yazıya yapılan yorumlar: